De leukste podcasts over Instagram

Instagram podcasts

In de auto, onderweg met het openbaar vervoer of tijdens het koken: podcasts luisteren kan eigenlijk altijd. En er zijn heel veel leuke en interessante podcasts. Deze podcasts gaan allemaal over Instagram en er zitten zowel inhoudelijke podcasts tussen met praktische tips als podcasts die ideaal zijn als luchtig vermaak. 

Beluister ook zeker eens onze podcast ‘Komt een blad bij de dokter’ met elke maand een nieuwe interessante gast uit bladenland →

How I Built This: met de oprichters van Instagram

Wie kunnen er nou beter vertellen over het opzetten van zoiets als Instagram dan de oprichters van Instagram zelf? In de podcast ‘How I Built This’ praat Guy Raz met Kevin Systrom en Mike Krieger over het ontstaan van Instagram tot aan de onwerkelijke verkoop aan Facebook.

Beluister de ‘How I Built This’-podcast →

TTYL: ABC

TTYL is de podcast van het platform Later.com, een tool om een instagramaccount mee te beheren. Er staan nu drie podcasts online: de ABC’S van Instagram Marketing. Met A voor Audience, B voor Branding en C voor Content. De podcast wordt gepresenteerd door twee medewerkers van Later: Nikki Canning en Rachel McDermott.

Beluister de TTYL podcast hier →

The Best Social Podcast: met het mediakritische @zeikschrift

Wat begon als een soort hobby is inmiddels uitgegroeid tot een Instagramaccount met bijna 15.000 volgers die mediakritische berichten krijgen voorgeschoteld. Inmiddels krijgen steeds meer mediamerken door dat @zeikschrift niet een account is om te negeren. In een aflevering van ‘The Best Social Podcast’ wordt Madeleijn van den Nieuwenhuizen, aka Zeikschrift, licht ze toe waarom ze koos voor Instagram en hoe het account gegroeid is.

Beluister deze aflevering van The Best Social Podcast →

De Dag: de economie achter populaire Instagramaccounts

Een Nederlandstalige podcast van NPO Radio over onder andere de bijzondere Instagrameconomie met Nicolaas Veul. In het kader van een documentaire over volgers kopen voor Instagram deed hij onderzoek naar wie volgers kopen, maar ook waar dit kan en wat het oplevert. Vanaf 11.08 is het deel over Instagram te horen.

Beluister de podcast ‘De dag’ →

Instagram Now

Een serie van korte podcasts over uiteenlopende onderwerpen die te maken hebben met Instagram, van handige apps tot trends. Niet heel diepgaand, maar door de korte duur van de podcasts ideaal om even tussendoor te luisteren.

Beluister de serie ‘Instagram Now’ →

0 replies on “De leukste podcasts over Instagram”