Cécile Narinx vertrekt bij Harper’s Bazaar

Cécile Narinx vertrekt bij Harper’s Bazaar. Ze wordt vanaf september 2018 stijl-redacteur bij de Volkskrant. Ze zegt op Twitter dat ze ‘na 23 jaar bladenmaken meer wil gaan schrijven en minder wil managen’.

Het nieuws werd afgelopen weekend bekendgemaakt in de Volkskrant in het hoofdredactioneel van Philip Remarque: “Wel chic voor onze Volkskrant: vanaf 1 september hebben we een stijlredacteur. Veel belangrijker: het is Cécile Narinx! Hoofdredacteur (pardon, founding editor) van de Nederlandse Harper’s Bazaar, boekauteur, stijlgids op tv, dame van stand én enthousiast carnavalsvierder. Cécile heeft al vaak in de Volkskrant gestaan, onder meer over haar liefde voor geboortestad Maastricht. En Volkskrant-lezers kennen haar als de oorspronkelijke partner van Arno Kantelberg in de rubriek ‘stijladvies’ in het Magazine. Die weten dus ook hoe fijn ze schrijft: met kennis van zaken, zowel vilein als elegant, altijd met humor. Daar is eeuwig gebrek aan. Dus ik ben blij en trots hier aan te kondigen dat Cécile na de zomer haar dierbare Harper’s Bazaar verlaat om in dienst te treden van de Volkskrant, waar ze zich gaat ontfermen over mode en veel meer.”

Toekomst voor Harper’s Bazaar

Op Twitter regende het felicitaties voor Narinx, maar ook werd er openlijk gespeculeerd over de toekomst van Harper’s Bazaar. Zeker nu de nieuwe uitgever Hearst flink aan het reorganiseren is, na de overname van het Portfolio van G+J, waarmee ook Vogue werd binnengehaald. Narinx heeft de geruchten over het stoppen van Bazaar op Twitter ontkent.

0 replies on “Cécile Narinx vertrekt bij Harper’s Bazaar”