Apple koopt Nederlands digitaal magazine platform PRSS

Bij Apple kan je terecht voor apps en iBooks. Binnenkort ook voor iMagazines? Apple heeft vandaag bekend gemaakt dat het PRSS heeft gekocht. PRSS is een Nederlandse start up waarmee je zelf digitale magazines kunt maken, zonder enige kennis van vormgeving of programmering. PRSS kennen we vooral als de techniek achter het succesvolle en digitale reismagazine TRVL.

Je eigen boek

Apple lanceerde eerder de iBook author, een tool waarmee boeken gemakkelijk digitaal en interactief kunnen worden gemaakt, speciaal voor publicatie op iPads. Het lijkt er op dat de overname van Apple een uitbreiding is van deze dienstverlening, die het makkelijker maakt om ook periodieken te publiceren.

Eerste native iPad magazine

Het nieuws over de overname werd vandaag gebracht door de blog iCulture op basis van geruchten rondom de medewerkers van PRSS, die in de loop van dit jaar naar Palo Alto verhuisden. PRSS is gelanceerd in 2013 door Michel Elings en Jochem Wijnands. Zij lanceerden in 2010 het digitale reismagazine TRVL, een van de eerste native iPad magazines. Vanuit de technologie van TRVL ontwikkelde PRSS zich als een open platform voor iPad magazine publicaties.

0 replies on “Apple koopt Nederlands digitaal magazine platform PRSS”