Uitgever Femmetje de Wind naar Wayne Parker Kent

Femmetje de Wind

Femmetje de Wind wordt Head Of Publishing bij Wayne Parker Kent. Ze start op 1 februari bij deze online uitgeverij. De Wind werkte eerder als hoofdredacteur bij bladen als Jackie en Miljonair, was ze uitgever van WENDY en had de leiding over haar eigen customer publishing bureau Wind Publishing.

Bij Wayne Parker Kent, uitgever van online magazines zoals NSMBL, Culi, Famme en Froot, wordt Femmetje de Wind eindverantwoordelijk voor de redactionele tak van alle titels. Aanvankelijk zal De Wind zich richten op het verder brengen van de redactionele koers van de diverse titels en het stroomlijnen van de operationele processen. Daarnaast is De Wind binnen haar nieuwe functie verantwoordelijk voor het acquireren van bestaande merken en het initiëren van nieuwe uitgeefconcepten. De Wind neemt tevens plaats in het managementteam van Wayne Parker Kent.

Groei

“Wayne Parker Kent is op dit moment het meest sprankelende mediabedrijf van Nederland”, zegt De Wind. “Waar er bij de meeste uitgevers sprake is van krimp, heerst er bij Wayne Parker Kent een sfeer van groei en ontwikkeling. Binnen dat kader kan ik met mijn ervaring als uitgever en ondernemer helpen de uitbreiding op inhoudelijk vlak vlot en soepel te laten verlopen”, aldus De Wind.

Creatie

Slaven Mandic, CEO van Wayne Parker Kent, zegt dat het aantrekken van De Wind in lijn ligt met de filosofie van zijn bedrijf. “De kwaliteit van onze creatie staat in alles wat wij doen centraal. Dat is de basis. Die kwaliteit bewaken en verder brengen is een doelstelling die nooit verdwijnt. De komst van Femmetje is dan ook een logische stap.”

Custom Publishing

In de voorbije jaren was Femmetje de Wind betrokken bij de oprichting en leiding van vele bekende media merken als Jackie, JFK en Miljonair Magazine. De afgelopen vier jaar was zij als uitgever actief bij haar eigen bedrijf Wind Publishing, een custom publishing bureau. Naast commerciële uitgeefconcepten was Wind Publishing ook in de consumentenmarkt actief. In dat kader lanceerde Wind Publishing het multimediale platform WENDY. Vorig jaar verkocht De Wind haar aandelen in WENDY. Wind Publishing blijft in afgeslankte vorm voortbestaan.

0 replies on “Uitgever Femmetje de Wind naar Wayne Parker Kent”