Thomas Hendriks maakt overstap naar TV

Thomas Hendriks, nu hoofdredacteur van Quest, start 1 september aanstaande bij Blue Circle, de makers van succesvolle televisieprogramma’s voor onder andere RTL. Hij wordt gedelegeerd producent en gaat de scope van RTL Boulevard en RTL Late Night verbreden.

Georgette Schlick, CEO FremantleMedia Netherlands & Belgium (waar Blue Circle onder valt), over de komst van Thomas Hendriks: “Met Thomas hebben wij een gedelegeerd producent gevonden die alles in zich heeft om RTL Boulevard en RTL Late Night verder uit te bouwen. Hij beheerst de diversiteit van cross mediale creativiteit, begrijpt de inhoudelijkheid en het ritme van dagelijkse televisieprogramma’s en heeft daar een duidelijke visie op. Bovendien is hij als manager in staat grote groepen contentmakers te inspireren en met een duidelijke blik op de toekomst aan te sturen. Ik ben dan ook ontzettend blij dat Thomas ons komt versterken.”

Al eerder TV

Hendriks maakte als bladenmaker al eerder de uitstap naar Hilversum. Hij werkte als creative director bij Joop van den Ende tv-producties en Eyeworks en was programmadirecteur van de zender Het Gesprek. Hendriks is sinds 2010 hoofdredacteur van het populairwetenschappelijke maandblad Quest. Hij won twee Mercurs: Hoofdredacteur van het jaar in 2014 en Merkinnovatie van het jaar in 2015.


Beluister de podcast met Thomas Hendriks over de crossmediale ambities van Quest

Thomas Hendriks over zijn aanstelling als gedelegeerd producent: “Met programma’s als RTL Late Night en RTL Boulevard laat RTL zien hoe belangrijk het voor een zender is om actuele programma’s met urgente content aan te bieden. Ik heb veel zin om de mogelijkheden van deze dagelijkse programma’s en de diverse platformen daar omheen te helpen ontwikkelen. Daarnaast heb ik beide teams leren kennen als gedreven makers met wie ik zonder twijfel met veel plezier ga samenwerken.”

Het is niet duidelijk wie Hendriks gaat opvolgen per september als hoofdredacteur van Quest.

0 replies on “Thomas Hendriks maakt overstap naar TV”