Tentoonstelling en documentaire voor 100- jarige Vogue

De Britse Vogue viert in 2016 z’n 100-jarige bestaan en dat wordt groots gevierd met een fototentoonstelling, een boek en een documentaire op de BBC.

Vogue coverOp 11 februari opent the National Portrait Gallery z’n deuren voor de overzichtstentoonstelling van 100 jaar Vogue. Maar liefst 280 foto’s uit het archief van uitgever Condé Nast zijn verzameld om bezoekers een goed beeld te geven van ‘Vogue 100: a Century of Style’.
Bij de tentoonstelling is een prachtig boek gemaakt, die in Nederland verkrijgbaar is bij Athenaeum.

Ongelofelijk trots

Hoofdredacteur van de Britse Vogue, Alexandra Shulman, zegt “ongelofelijk trots te zijn op de collectie weergaloze fotografie”, die in haar ogen “een goed beeld geeft van de breedte en de diepte van het werk dat in opdracht van Vogue is gemaakt.” De tentoonstelling is te zien tot 22 mei.

Een mooi inzicht in 100 jaar Vogue art direction vind op deze site, die Vogue lanceerde rondom de verjaardag.

BBC documentaire

Dit jaar lanceert de BBC een tweedelige documentaire over de jarige Vogue. Deze documentaire zal het publiek een uniek inzicht geven in het redactionele van Vogue. In 2009 werd over de Amerikaanse Vogue al een documentaire gemaakt, getiteld: September Issue.

De BBC heeft de opdracht voor de documentaire gegeven aan Lightbox van Simon and Jonathan Chinn, die eerder ook de producties ‘Man On Wire’ en ‘Searching For Sugarman’ maakte. “We krijgen hiermee een geweldige kans om in het hart van de Britse mode-industrie te kijken. Er komen grote karakters, aangrijpende verhaallijnen en bakkenvol glamour. Maar we willen in de documentaire ook belangrijke vragen aan de orde stellen over de rol die mode speelt in onze samenleving”, zegt Simon Chinn, in een interview op Vogue.co.uk.

Het is nog niet bekend wanneer de documentaire is te zien.

Vogue 100: a Century of Style

Dit boek is te koop in de webwinkel van Athenaeum Nieuwscentrum.
Klik hier
0 replies on “Tentoonstelling en documentaire voor 100- jarige Vogue”