Paul van Riessen nieuwe hoofdredacteur van Quote

Paul van Riessen (49) wordt de nieuwe hoofdredacteur van Quote. Voorheen was Riessen adjunct-hoofdredacteur van Quote. Met deze rol volgt hij Sander Schimmelpennick op, die zich graag op andere bezigheden wilde richten.

Van Riessen is al 16 jaar werkzaam bij Quote. Hij is begonnen met het volgen van een opleiding aan de School voor Journalistiek. Daarna is hij onder andere werkzaam geweest als redacteur bij een krant, bij een aantal televisieprogramma’s en als politiek verslaggever bij BNR Nieuwsradio. In 2004 is hij begonnen als redacteur van Quote, sinds 2010 was hij werkzaam als adjunct-hoofdredacteur. Met deze nieuwe functie treedt hij in de voetsporen vanonder andere Sander Schimmelpennick, Mirjam van den Broeke, Sjoerd van Stokkum en Jort Kelder.

Nieuwe functie

Over de nieuwe functie geeft Riessen aan trots te zijn dat hij zichzelf hoofdredacteur van Quote mag noemen. Hij zegt: “De zestien jaren die volgden vulden zich met allerhande wilde avonturen. Dit alles leidde ertoe dat ik me bij Quote zelfs geen seconde heb verveeld. En nu krijgt het avontuur weer een nieuw hoofdstuk nu ik me – trots – de nieuwe hoofdredacteur mag noemen. Van Riessen geeft aan niets aan de opzet van Quote te willen veranderen, zo zegt hij: “We zullen uiteraard nauwgezet voor u in de gaten houden wie kopje onder gaat, wie het hoofd weer boven water tilt en wie er zelfs sterker uitkomt. Daarbij overheerst op voorhand een gevoel van optimisme, gevoed door de waanzinnige inventiviteit en de enorme veerkracht die ik ondernemers elke dag weer aan de dag zie leggen. Het wordt een mooie tijd.”

Schimmelpennick legt functie neer

Voormalig hoofdredacteur van Quote, Sander Schimmelpenninck, heeft afgelopen zomer aangegeven te gaan stoppen met deze functie. Schimmelpennick is zeven jaar werkzaam geweest bij Quote, waarvan de laatste vier jaar als hoofdredacteur. Hij legde zijn functie neer om zich te kunnen richten op andere bezigheden, zoals schrijven en ondernemen. Zo gaf hij aan: “Het jaar 2020 is een snelkookpan geworden, waarin ik lange tijd zo’n beetje alles heb gedaan, maar nu het moment is gekomen om harde keuzes te maken. Die keuzes hangen ook samen met mijn persoonlijke leven; het vergrootglas waaronder ik het afgelopen jaar heb gelegen, vooral door mijn Op1-presentatie, beviel me buitengewoon slecht. Daarnaast wil ik mijn vriendin, die haar bedrijf in Zweden heeft, méér kunnen zien. En dus ga ik mijn leven met wat meer vrijheid inrichten.”

Tekst geschreven door Bo van den Berg, foto van Quote

0 replies on “Paul van Riessen nieuwe hoofdredacteur van Quote”