Mercurs worden weer uitgereikt op Mag Inspiration Day

Mag Inspiration Day 2022 vindt plaats op 4 november in B.Amsterdam

Vrijdag 4 november 2022 vindt de derde editie van de Mag Inspiration Day plaats in B.Amsterdam. Mag Inspiration Day is hét evenement voor magazinemakers. Dit jaar worden er ook weer 3 Mercurs uitgereikt.

De organisatie van de Mag Inspiration Day is in handen van de Magazine Media Associatie (MMA) en de Nederlandse Vereniging van Journalisten (NVJ). Deze unieke en succesvolle samenwerking vond eerder plaats in 2018 en 2020 en is opgezet om magazineprofessionals de gelegenheid te bieden een dag lang kennis en inspiratie op te doen over de magazinebranche.

Mediatrends en topsprekers

Magazinemakers worden tijdens de Mag Inspiration Day bijgepraat over de nieuwste mediatrends, kunnen netwerken en zich laten inspireren door binnen- en buitenlandse topsprekers. De belangrijkste pijlers van de branche staan hierbij centraal: redactie en vormgeving, zowel in print als digitaal.

Mercurs worden weer uitgereikt

Nieuw dit jaar is dat de dag zal worden afgesloten met de uitreiking van drie Mercurs: voor Magazinemerk, Reportage en Artdirection. Deze categorieën sluiten direct aan bij de bezoekers van de dag en hun dagelijkse werkzaamheden. Tijdens het programma zullen er sessies gewijd worden aan de genomineerde cases en op de locatie wordt het genomineerde werk geëxposeerd. Er is dit jaar gekozen voor deze opzet voor de Mercurs en het tijdschriftengala. Harriet Schier van de MMA: “Dit is de manier waarop we deze drie Mercurs dit jaar gaan uitreiken. Er is niet voor een definitieve nieuwe opzet gekozen, volgend jaar gaan we het weer bekijken.”

3 Mercurs

Multimediale magazinemerken, groot én klein, zijn van harte welkom in de categorie Magazinemerk. Journalistieke prestaties dingen mee in de categorie Reportage. Voor deze categorie kunnen diverse producties worden ingezonden: diepgravende interviews, (video)series, podcasts en columns. Superieure vormgeving of een restyling van een magazine wordt beoordeeld in de categorie Artdirection. Inzenden kan via mercurs.nl. De inzendtermijn sluit donderdag 15 september 2022.

Save the date: 4 november

Meer informatie over het programma en de kaartverkoop volgt na de zomer, maar vrijdag 4 november 2022 kan nu alvast in de agenda worden genoteerd!

Snel veranderende mediawereld

Thomas Bruning, algemeen secretaris NVJ: “Investeren in jezelf, dat is in een snel veranderende mediawereld broodnodig. Bladenmakers worden blij van deze dag. Met geweldige voorbeelden uit binnen- en buitenland en collega’s uit alle hoeken van het vak. We zijn er als NVJ trots op dat we dit onze journalistieke collega’s kunnen bieden.”

Kennis uitwisselen binnen de magazinebranche

Harriët Schrier, directeur MMA: “Met de Mag Inspiration Day willen we de uitwisseling van kennis en inspiratie binnen de magazinebranche stimuleren én de bezoekers de mogelijkheid bieden tot netwerken. De toevoeging van de uitreiking van drie Mercurs is absoluut een inhoudelijke en feestelijke toevoeging aan het programma.”

0 replies on “Mercurs worden weer uitgereikt op Mag Inspiration Day”