Kampioen maakt met lezers 12 verschillende covers

Kampioen 2019 lanceert 12 cover over de mooiste plekjes van Nederland

De juli-editie van de Kampioen heeft twaalf verschillende covers. Het resultaat van een oproep aan lezers van de Kampioen in mei. Leden van de ANWB werden uitgenodigd om de meest fotogenieke plek in hun provincie te fotograferen. De beste inzendingen dongen naar een plek op de cover.

In totaal werden bijna 900 foto’s ingestuurd naar de redactie van de Kampioen. Per provincie is de beste inzending op de cover van het julinummer gezet. De redactie van de Kampioen organiseerde de wedstrijd om aandacht te besteden aan vakantie in eigen land. “In de zomer reist half Nederland de wereld over op zoek naar de mooiste plekjes en de ultieme beleving. Maar vaak ligt schoonheid gewoon om de hoek. Je hoeft alleen maar iets beter te kijken”, zegt hoofdredacteur Bert Gorissen.

Trots op Nederland

“Aan de inzendingen kun je goed zien waar we trots op zijn in Nederland,” zegt Gorissen. “De glooiende heuvels in het zuiden van Limburg, de bollenvelden in Noord-Holland, de kleurrijke heide in Gelderland, de golven van de Noordzee op het Zeeuwse strand, maar ook het
vestingdorp Bourtange, dat schitterend gefotografeerd werd met een drone.”

Inspireren

De ANWB weet veel van het reisgedrag van de Nederlander. Gorissen: “Na de grote vakantie zien we dat veel van onze lezers in augustus op zoek gaan naar leuke bestemmingen in eigen land. Wij vinden de actie met de cover een hele mooie manier om iedereen te inspireren. Nederland is prachtig.” Hieronder alle winnaars.

De Kampioen is het ledenblad van de ANWB en verschijnt (al sinds 1885) tien keer per jaar. De Kampioen is met een bereik van 4,2 miljoen mensen per editie ook het grootste magazine van het land. De covers van alle provincies zijn te bewonderen op anwb.nl/zomercover

0 replies on “Kampioen maakt met lezers 12 verschillende covers”