HP/deTijd naar België, uitgever Marianne Verhoeven naar Opzij

Marianne Verhoeven nieuwe hoofdredacteur Opzij

Marianne Verhoeven wordt de nieuwe hoofdredacteur van Opzij. Op 18 juni maakt ze de overstap en neemt ze afscheid als uitgever van HP/De Tijd en hoofdredacteur van Zus.

Marianne Verhoeven is haar werkzaamheden aan het overdragen aan Uitgeverij Cascade, een Belgische dochteronderneming van Audax, waar HP/De Tijd wordt ondergebracht. Volgens hoofdredacteur van HP/De Tijd Tom Kellerhuis past het opinieblad beter in het portfolio van Cascades, maar blijft de redactie vanuit Amsterdam opereren. “Audax in Nederland maakt vooral damesbladen (zoals Vriendin en Mijn Geheim, red.). Wij zijn beter op onze plek tussen de titels van Cascade in België met een vergelijkbare signatuur.” Cascades is uitgever van Primo, Eos en verschillende motor- en fietsbladen.

‘Daar maken ze mooie bladen’

Verhoeven: “Ik ben ervan overtuigd dat HP/De Tijd bij uitgeverij Cascade in België in goede handen is, ze maken daar mooie bladen. Ik heb een mooie tijd gehad, de afgelopen jaren, bij HP/De Tijd waarvan ik ook al eerder, in de jaren ’90, uitgever was.”

‘Opzij past beter bij mijn ambities’

Marianne Verhoeven stond eerder dit jaar aan het roer van HP/De Tijd’s spinoff voor vrouwen: ZUS. Ze bedacht daarvoor de term Glopinie. Verhoeven: “Het bedenken van ZUS en het voeren van het hoofdredacteurschap gedurende de eerste drie nummers was een waar genoegen, de kennis en ervaring die ik ermee opdeed zal bij Opzij goed van pas komen. Het hoofdredacteurschap van Opzij past meer bij mijn ambities voor de toekomst.”

Toekomst ZUS onzeker

Opzij wordt per 1 mei overgenomen door Hans van Brussel (ook oud-uitgever van HP/De Tijd). Volgens Anja Horvers, directeur van Code II, nu mede-uitgever van HP/De Tijd, wordt er over de toekomst van ZUS nog nagedacht, na de overgang naar Cascades en de overstap van Verhoeven naar Opzij.

0 replies on “HP/deTijd naar België, uitgever Marianne Verhoeven naar Opzij”