Henk Scheenstra neemt afscheid van Sanoma

Sanoma Media Belgium heeft aangekondigd dat Yves Berlize als nieuwe CEO wordt aangesteld vanaf 1 april 2017. Henk Scheenstra treedt hiermee na twee jaar af als CEO. Eerder was hij 19 jaar actief voor Sanoma in Nederland.

De benoeming is voortgekomen uit een aanpassing van de organisatiestructuur in de top van het mediabedrijf. Het zou een logische stap zijn omdat Sanoma het afgelopen jaar haar focus op de domeinen Vrouwen en Home Deco heeft gericht in combinatie met digitale groei voor een duurzame toekomst. Yves Berlize is op het moment dan ook Domain Director Women binnen Sanoma Media Belgium en zal onder zijn leiding als CEO de digitale activiteiten verder uitbouwen. Er wordt geen wijziging aangebracht door de functieoverdracht in de gekozen domein strategie of de plannen om digitaal verder te groeien.

Huidig CEO Henk Scheenstra vertelt vol trots: ‘In de twee jaar dat ik CEO in België was hebben we mooie resultaten geboekt: het digitale transformatieplan is gemaakt en geïmplementeerd en dat heeft geleid tot een forse digitale groei zowel in bereik als omzet. We hebben de backoffice systemen van Sanoma Nederland en Sanoma België radicaal geïntegreerd en dat heeft grote besparingen opgeleverd. Tenslotte financieel: de daling in de omzet is tot stilstand gebracht en de winst is spectaculair gegroeid. Omdat hiermee mijn opdracht in België is afgerond draag ik met veel plezier en trots de fakkel over aan Yves.’

0 replies on “Henk Scheenstra neemt afscheid van Sanoma”