Glamour’s Sanne Groot Koerkamp naar LINDA.

Het transferseizoen in medialand is nog volop gaande. De nieuwste overstap maakt Sanne Groot Koerkamp. Ze verruilt haar hoofdredacteurschap van Glamour voor een nieuwe baan bij LINDA. Ze wordt adjunct-hoofdredacteur van LINDA. en hoofdredacteur van LINDA.meiden.

“Op een gegeven moment heb je meer professionals nodig”, zegt Jildou van der Bijl. “LINDA. is inmiddels meer dan alleen een magazine met de bijbehorende specials. Het is ook een nieuwssite (overigens onlangs geheel vernieuwd, red), een online videokanaal, foundation, festival en een creatief bureau. Dat vraagt om uitbreiding.” Van der Bijl zegt zelf ‘heel blij’ te zijn: “Ik heb verschillende functies: hoofdredacteur van LINDA. en algemeen directeur en creatief directeur van Mood for Magazines. Ik heb iemand nodig die mij ondersteunt en ook een jong iemand die nieuwe elan brengt op de redactie. Ik was al een tijdje op zoek. Ik ben enorm blij dat Sanne de overstap naar ons maakt. Zij heeft ontzettend veel ervaring en bovendien de afgelopen jaren Glamour weer helemaal op de kaart gezet.”

Ongeëvenaard

Sanne Groot Koerkamp: “Om het inspirerende team van LINDA. op deze posities te komen versterken, voelt als een ongelooflijke eer. LINDA. is in mijn ogen het grootste mediamerk van dit moment. Het weet digital, print, mobile, televisie en fysieke events op een ongeëvenaarde manier met elkaar te verbinden. Ik kan niet wachten om mijn bijdrage te leveren aan het verder uitbouwen van dit heerlijke merk.”

Aandacht

Van der Bijl: “We doen heel veel leuke dingen bij LINDA. en die hebben ook de aandacht nodig die ze verdienen. Ik kan die aandacht niet altijd zelf geven.” Op de vraag of haar baan door de komst van Groot Koerkamp gaat veranderen zegt ze: “Ik hoop dat ik het iets rustiger krijg. Ik ga goed kijken waar ik mijn tijd aan kan en wil besteden en waar ik waarde toevoeg. Er komt steeds meer bij en natuurlijk blijf ik het grote overzicht houden. Maar ik kan niet meer in alle operaties zitten. Als er meer armslag is, kan er ook meer gebeuren. Dat maakt het interessanter!”

Brand Manager Anke de Jong volgt Groot Koerkamp op als hoofdredacteur bij Glamour.

0 replies on “Glamour’s Sanne Groot Koerkamp naar LINDA.”