Erik de vlieger terug in tijdschriften

Erik de Vlieger zoekt nieuwe tijdschriftideeën. Via twitter laat de ondernemer weten dat hij wil bouwen aan een kweekvijver voor nieuwe magazines. ‘Het schap is niet meer van deze tijd’, stelt hij. Het aanbod van de Vlieger is duidelijk: ‘Wij financieren drukkosten en distributie. Content en fotografie niet. Op het twitteraccount van De Vlieger wemelt het inmiddels van conversaties over tijdschriftideeën en de doorstart van onlangs gesaneerde titels.

Faillissement
Erik de Vlieger is bekend als ondernemer in onder andere media, horeca en luchtvaart. Hij beheert verschillende BV’s en Holdings. In het verleden was hij eigenaar van Argo Beheer (drukkerijen, reclame, uitgeverij), de Imca Media Group (internet, kranten, radio, tijdschriften)  en de Nederlandse Tijdschriften Groep. Inmiddels zijn de meeste van deze bedrijven verwikkeld in een faillissement.

Businessmodel
Het is dus even afwachten welke weg de Vlieger inslaat met dit nieuwe initiatief en welk businessmodel hij kiest. Distributie buiten het schap… we zullen het nieuwsgierig in de gaten houden. Bladenmakers met een plan kunnen zich hier melden.

 

Het portret is afkomstig van Quote.

 

0 replies on “Erik de vlieger terug in tijdschriften”