Enquete: hoe gebruiken redacties Instagram

header instagram bladendokter

Instagram is een van de snelst groeiende social media kanalen van dit moment, mede dankzij de continue stroom aan ontwikkelingen die het kanaal doormaakt. Instagram is ideaal voor magazines en steeds meer redacties zetten het platform in voor de distributie van beeld en de engagement met volgers. Tijd dus om de gang van zaken te onderzoeken als het gaat om magazines op Instagram. 

Cijfers van Instagram

Volgens de laatste update van Instagram’s statistieken heeft het kanaal wereldwijd 800 miljoen maandelijkse gebruikers en 500 miljoen dagelijkse gebruikers. Als Instagram blijft groeien zoals het nu doet, heeft het kanaal aan het begin van volgend jaar 1 miljard gebruikers. Ter vergelijking: Facebook zit net over de 2 miljard gebruikers, maar groeit minder hard. Instagram (overigens ook van Facebook inc.) is dus bezig met een flinke inhaalslag.

De sterke groei is mede te danken aan de komst van Instagram Stories, een functionaliteit die momenteel dagelijks door 300 miljoen Instagrammers wordt gebruikt.

Instagram enquête

Instagram is een beeldkanaal en daardoor ideaal voor magazines die zelf beeld maken of laten maken. Maar ook merken die niet zelf beeld produceren kunnen aan de slag met Instagram. Wij zijn benieuwd hoeveel mediamerken al met Instagram aan de slag zijn gegaan en ook hoeveel nog niet, waarom ze wel of niet actief zijn, wat het plan is en wat zij nog denken nodig te hebben om er een succes van te maken. Dus voor alle redactiemedewerkers geldt: vul de enquête in en deel jouw ervaringen over Instagram. De enquête neemt maximaal 7 minuten in beslag.

powered by Typeform
De inzichten uit deze enquête worden gedeeld in toekomstige artikelen en worden gebruikt voor de voorbereidingen voor een Instagram training via Bladendokter.nl. Bron cijfers: mediakix.com en statista.com
0 replies on “Enquete: hoe gebruiken redacties Instagram”