De wonderschone magazine cover illustraties van Stewart en Strumpf

Re.cover of Doodle Boms. Twee begrippen die gebruikt worden voor een illustratieve kunstvorm met tijdschrift covers. Het werk van twee illustrators sprint eruit: de Britse Hattie Stewart en de Braziliaanse Ana Strumpf.

Hattie Stewart Doodle Bombs magazine covers

Hattie Stewart

Hattie Stewart is een Britse illustratrice, bekend om haar Doodle Bombs van magazine covers. Ooit begon ze – uit verveling – met viltstiften te ‘doodlen’ op een magazine cover. Haar tekeningen begonnen op te vallen en brachten haar steeds meer bekendheid. Ze exposeert inmiddels in verschillende galeries in binnen- en buitenland en maakte illustraties in opdracht voor onder andere voor Adidas en Marc Jacobs.

Hattie Stewart Doodle Bombs Magazine covers

Doodle Bombs

Hattie Stewart noemt haar ‘Doodle Boms’ zowel een hommage als een persiflage van tijdschrift cover, waar vaak hele serieuze budgetten aan besteed worden en bekende modellen en fotografen bij worden betrokken. Een ding is zeker. Ze is gek op magazines, die zoals ze zelf zegt, in grote stapels door haar huis slingeren. En de nabijheid van magazines heeft dan ook geleid tot haar huidige bekendheid.


Ana Strumpf Re.Cover magazine covers

Ana Strumpf

De Braziliaanse Ana Strumpf is een bekende interieurarchitect en ontwerper van kleurrijke woonaccessoires. Daarnaast illustreert ze en heeft ze een maandelijkse column over interieur in de Braziliaanse Vogue. Zij noemt haar geïllustreerde covers Re.cover en exposeert met haar werk in New York en São Paulo.
Ana Strumpf Re.Cover magazine covers

Re.cover

Ana Strumpf is ooit begonnen met het tekenen op covers toen ze in New York woonde. Ze had in die periode veel lange skype-gesprekken met klanten in Brazilië en tijdens deze sessies maakte ze vaak tekeningen op de tijdschriften die op haar bureau lagen. Nadat ze enkele re.covers op Instagram plaatste, merkte ze dat deze geïllustreerde covers aansloegen. Snel daarna belde de eerste galerie met het verzoek of zij haar werk wilde tentoonstellen.

0 replies on “De wonderschone magazine cover illustraties van Stewart en Strumpf”