Auke Visser wordt voorzitter Europese tijdschriftorganisatie

Auke VisserDe Europese tijdschriftorganisatie European Magazine Media Association (EMMA) heeft Auke Visser per 1 oktober benoemd als voorzitter.

Auke Visser was tot eind vorig jaar voorzitter van de Groep Publiekstijdschriften (GPT), onderdeel van de Nederlands Uitgeversverbond. Hij vervulde deze functie 17 jaar. Daarnaast bekleedde hij diverse directiefuncties, onder meer bij Sanoma. Het Uitgeversverbond meldt ‘verheugd te zijn dat Auke Visser zijn ervaring in de tijdschriftenbranche nu op Europees niveau gaat inzetten om de belangen van tijdschriftenuitgevers te behartigen’.

Lobby bij de EU

EMMA is als non-profit organisatie uit Brussel. Hun missie is om de belangen van tijdschriftuitgevers te behartigen en te beschermen in relatie tot Europese regelgeving. Belangrijkste doel van de lobby is om het lange termijn succes te bewerkstelligen van een divers en succesvolle Europese media-industrie. EMMA vertegenwoordigt meer dan 15.000 uitgevers die samen meer dan 50.000 titels publiceren (zowel print als digitaal). De EMMA organiseert diverse congressen zoals de EMMA Media Night en the Future Media Lab.

 

Foto afkomstig van het NUV.

0 replies on “Auke Visser wordt voorzitter Europese tijdschriftorganisatie”