Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

CURSUS: Online marketing van content

13/09/2016 @ 09:30 - 17:00

€125 – €365

Goede content krijgt niet vanzelfsprekend het publiek dat het verdiend. Daar moet je als afzender wel wat voor doen. De online marketing van content bestaat uit onderdelen als: SEO, SEA, social media, content marketing, online uitgeven en advertising.

De een-daagse cursus over de online marketing van content is speciaal ontwikkeld voor online redacties en organisaties die steeds meer content inzetten voor marketing doeleinden. De cursus is op open inschrijving en geeft deelnemers praktische antwoorden op vragenstukken uit de dagelijkse praktijk.

Hoe krijg je meer traffic online?

Bedrijven en organisaties die veel content publiceren zullen merken dat het krijgen van traffic de laatste jaren aan het veranderen is. Naast Google komt er steeds meer bezoek van de sociale kanalen en bepalen mensen of ze iets delen. SEO en verkeer van zoekmachines is nog steeds belangrijk, maar de groeikansen liggen bij de sociale kanalen. Hoe je die nu inzetten om veel traffic te krijgen?

Social Media en Advertising

Social media zijn belangrijk in het genereren van traffic. Niet alleen als promotietool voor online content, zoals blogs of video’s, maar ook om traffic in te kopen. Tijdens de cursus behandelen we alle social mediakanalen en geven we tips om ze strategisch in te zetten in de online marketing en advertising van content.

Inhoud van de cursus

De cursus duurt een hele dag en deze hoofdonderwerpen worden behandeld:

  • Ontwikkelingen en het belang van een kanaalstrategie
  • Wat is de levencyclus van online content?
  • Google, SEO en SEA
  • Optimaliseren van social media traffic
  • Social advertising: Facebook, Twitter, Linkedin en Instagram
  • Wat maakt content deelbaar en het belang van brand ambassadors
  • Hoe haal je meer traffic uit een vaste groep fans, klanten of abonnees?
  • Het belang van het analyseren van de content met KPI’s en analytics

Locatie

Er kunnen maximaal 20 mensen meedoen. Zo is er volop ruimte voor vragen, interactie en voorbeelden. De workshop wordt gehouden in Amsterdam, vlakbij het Westerpark van 9.30 uur tot 17.00 uur. Lunch wordt verzorgd en na afloop drinken we een borrel en is er kans om na te praten en te netwerken. Liever in company? Geen probleem, de cursus kan op verzoek worden gehouden bij jou op de uitgeverij of redactie.

Gegevens

Datum:
13/09/2016
Tijd:
09:30 - 17:00
Kosten:
€125 – €365
Evenement Categorie:

Organisator

Bladendokter
Telefoon:
0629556030
Website:
www.bladendokter.nl

Locatie

De Bladendokter
Nieuwpoortkade 2A
Amsterdam, 1055 RX Nederland
+ Google Maps